Sykdom endret drømmen

Anders hadde drømt om en karriere i militæret hele livet. Men da et voldsomt allergianfall holdt på å ende fatalt, måtte han drømme på nytt.

Du har de folkene som sier at de elsker å jobbe med mennesker, og så har du de folkene som det vises på. Resepsjonslærlingen Anders Høiseth tilhører så absolutt sistnevnte kategori.

For Anders smiler både med ansikt og ord i omgang med gjestene. Kanskje ikke så rart, for Anders sier han elsker jobben sin.

– Det aller beste er å møte nye mennesker hver eneste dag, og få være i kontakt med mennesker hele tiden. Jeg er veldig sosial av meg og da er det lite som slår dette, stråler han.

Men det var egentlig ikke hotellresepsjonist han skulle bli. Helt frem til 2012 var det nemlig en karriere i Forsvaret som var den store drømmen.

– Hele livet har jeg egentlig drømt om militæret, men i 2012 fikk jeg et kraftig astma- og allergianfall som gjorde at jeg fikk både respirasjonsstans og hjertestans. Jeg holdt rett og slett på å dø, forteller han åpent.

Strenge regler hindrer ham i å jobbe i Forsvaret. Tungt, men sånn er det. Det tok imidlertid ikke lang tid før nye planer var lagt.

– En god nummer to på drømmelista var hotellresepsjon. Så jeg lever ut drømmen min nå og forklaringen på det er enkel: Vi har et fantastisk bra personale her! Da snakker jeg om alt fra de i resepsjonen, i restauranten, til stuepikene og ledelsen. Folk er rause og greie, uansett hvor de er på rangstigen, forteller Anders entusiastisk.

Når det er sagt, så får også Anders enormt gode ord i retur fra hotelldirektør Atle Woxholt. Bare hør på dette: «Anders oser av energi og er umulig å ikke like med sitt gode humør. Han elsker å prate og sjarmere gjestene. Får han en klage på noe, har han en egenskap til å prate seg ut av det og får gjestene til å gå smilende ut av døren».

Hovedpersonen blir nesten litt brydd.

– Det er selvsagt veldig gøy. Det er ingenting som er bedre enn å få skryt. Og særlig som lærling, hvor man er i en slags treningsfase hele tiden, så er det gøy å få høre sånt, smiler han stolt.

Akkurat det smilet er for øvrig et av hans viktigste våpen.

– Så lenge man har et smil om munnen så tar det deg ganske langt.

At Clarion har funnet et sjeldent servicetalent i Anders, ble egentlig bevist under fjorårets store happening, musikkfestivalen Canalstreet. Da fikk han rosende ord han aldri har hørt maken til, verken før eller etter.

– Da bodde den irske artisten Gilbert O´Sullivan på hotellet her. Han har sikkert bodd på utallige hoteller, men da han sjekket ut, sa han at han aldri hadde opplevd bedre service i sitt liv og ga meg en flaske gin. Det var veldig stas, gliser han stolt.

Anders Høiseth

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle