«Cocktails & dreams»

Bartender Andreas har vært snart fem år i Clarion-systemet. Mye takket være Tom Cruise.

Han strekker seg langt for å få fornøyde gjester, trønderen Andreas Grøntvedt. Det er kanskje ikke forventet at man tar med seg hotellgjester på private sightseeing-runder i Trondheim når man har fri, men Anderas gjør det med den største selvfølgelighet.

Det er til og med en av hovedgrunnene til at han trives så godt.

– Her har du en frihetsfølelse med tanke på å kunne gi gode gjesteopplevelser, både til enkeltpersoner og til grupper. Jeg elsker å gjøre folk glad. Da blomstrer jeg innvendig, forteller han.

Han drar historien om da han dro til som guide.

– Rundt påsketider var det fire amerikanere som satt i lobbybaren her. De hadde vært på tur med Hurtigruten og den ene hadde blitt skikkelig sjøsyk. Egentlig skulle de være med helt til Kirkenes, men nå de var «strandet» i Trondheim, uten noe planer. Så da foreslo jeg at de skulle møte meg utenfor hotellet dagen etterpå, så kunne jeg ta de med på en guidet tur i Trondheim. Jeg hadde jo uansett fri og tenkte at det bare er fint å kunne gi litt av seg selv når situasjonen var som den var, sier trønderen.

Men det er altså bartender han egentlig jobber som. Og det er det som sagt Tom Cruise som har en stor del av æren for. Vi lar Andreas forklare selv.

– Da jeg var 13-14 år, så jeg den legendariske filmen Cocktail med Tom Cruise, der han spiller den unge studenten Brian som studerer økonomi. Men økonom blir han jo ikke. I stedet blir han bartender, for han skjønner fort at der er det muligheter for både raske penger, masse penger og fine damer. Og det er jo stort sett det vi mannfolkene vil ha, flirer han.

Som sagt så gjort. Andreas tok fagbrev som servitør, er ansatt som bartender og mikser i dag drinker med stor selvtillit. Men hvordan har det egentlig gått med det med «raske penger, masse penger og fine damer»?

– Nei, jeg har vel funnet ut at det kan ha vært feil bransje når det gjelder raske penger i alle fall. Men mulighetene ligger jo der fortsatt, humrer Andreas.

Lykke kommer åpenbart i flere former.

Andreas Grøntvedt

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle