– Hun er en solstråle

Hotellsjef Trine Egelie sparer ikke på godordene når hun skal beskrive frokostkokken Azeb. Det er det da heller ingen grunn til.

– Azeb kom jo til oss via et prosjekt for politiske flyktninger, som heter INN. Da vi hadde en samtale med henne, falt vi umiddelbart for hennes fantastiske utstråling. Jeg kaller henne en solstråle, for hun er alltid blid. Alltid. Jeg håper du blir her i mange år, bedyrer Trine.

Hotellsjefen beskriver den eritreiske frokostkokken Azeb Tesfaldet som «en utrolig reise».

– Selv om du nesten ikke snakket norsk da vi møttes for første gang i 2009, så jeg at du hadde akkurat det vi lette etter. Du et smil som folk nesten besvimer av. Og det er det ikke bare jeg som synes, det sier de andre ansatte og gjestene også, gløder det fra Trine.

I dag har Azeb bodd i Trondheim i sju år. Hun elsker det.

Kollegene mine her er helt fantastiske. Dere er jo familien min, sier Azeb og ser bort på sjefen med sitt karakteristiske, varme smil.

Historien før Clarion Hotel & Congress Trondheim er mildt sagt dramatisk. Hun bruker ikke mange ord for å beskrive det, men det er mer enn nok til å ane konturene av et helvete.

– Jeg var student og ble innkalt til militæret på grunn av krig med nabolandet Etiopia.

Der måtte hun være i fire år.

– Soldatlivet var et helvete og kanskje spesielt som jente. Det var forferdelig, sier hun lavmælt.

En forretningsmann hjalp henne til Norge. Azeb vet ikke så mye mer enn at han visstnok betalte masse penger for å hjelpe henne med å flykte til Norge, hvor hun søkte asyl.

Livet i Trondheim er mildt sagt ganske annerledes. Hun har to gutter på 7 og 18 år, og har akkurat kjøpt sin egen leilighet. Sånt får selv en pratevant hotellsjef til å måtte ta en pause.

– Den dagen du fortalte meg at du hadde kjøpt leiligheten, da altså, sier Trine og må stoppe opp.

Det er åpenbart hvor sterkt inntrykk hun har gjort. Og da har vi ikke engang nevnt de legendariske omelettene enda. Det går det nemlig gjetord om.

Det er imidlertid en brikke i trønder-puslespillet som fortsatt mangler. Etter sju år i Trondheim har hun fortsatt ikke vært på Rosenborg-kamp.

– Hæ? Har du ikke vært på Rosenborg-kamp, utbryter Trine når hun får høre «sjokknyheten»? – Det må vi gjøre noe med, Azeb. Du må jo på Lerkendal!

Azeb Tesfaldet

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle