Smil er smittsomt

For resepsjonisten Christian er den beste belønningen smilende gjester.

– Hvis jeg kan få andre mennesker til å føle seg lykkelige eller fornøyd, har det vært full klaff. De som kommer inn dørene her kan ha hatt en dårlig dag, og hvis jeg kan snu det til å bli en god dag, eller bedre dag, så synes jeg vi har lykkes.

Ordene over tilhører den blide nordlendingen Christian Zakariassen. Det beste trikset han har for å gi gjestene sine en god opplevelse, er nemlig å smile.

– Det er vel egentlig ikke et triks, men smil er smittsomt. Og så er jeg jo nordlending og det er ikke noe vits å legge skjul på at nordlendinger gjerne høres veldig joviale ut. Så hvis jeg drar på litt med både dialekt og smil, så gjør det gjerne susen, smiler Christian.

Han burde for så vidt vite hva han prater om, for 25-åringen er mer eller mindre flasket opp med å bedrive service.

– Ja, det kan man vel påstå. Jeg startet hos bestemors rorbu i Lofoten og siden har jeg vært «solgt», forteller han.

Nå tester han ut om gresset er grønnere i andre bransjer ved å studere til å bli dataingeniør. Foreløpig status er imidlertid at det blir vanskelig å forlate servicebransjen.

Det er vel serviceyrker jeg brenner for. Jeg liker å jobbe med mennesker, så dette er perfekt. Møtene med mennesker er nok det jeg hadde savnet mest, tenker han høyt.

Så om han ikke ender som dataingeniør, er målet å klatre i hotellhierarkiet.

– Mitt øverste mål er å ende som hotellsjef. Så jeg har et stykke igjen å klatre, smiler han.

Inntil videre sørger han for å gjøre sitt ytterste for å se hver enkelt gjest. Egne gjesteerfaringer gjør at han mener det er en god investering.

– Egentlig er jeg ikke en veldig kresen gjest selv, men når jeg kommer inn i hotellet vil jeg bli sett. At resepsjonisten ikke står med «hodet trykket ned» i en pc-skjerm, men at de møter meg med et smil og et hei med øynene når jeg kommer. Det synes jeg er viktig. Da føler man seg velkommen, sier han med overbevisning.

Og det er jo sant som han sier:

– Førsteinntrykket danner tross alt grunnlaget for totalinntrykket.

Christian Zakariassen

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle