Den legendariske «morgenkåpen»

Du har garantert hørt uttrykket «helt gresk» om noe som er tett på umulig å forstå. Men for greske Dimitra kan også norsk by på visse utfordringer…

Vi skrur klokken rundt tre år tilbake. Dimitra Parlapani har mer eller mindre akkurat kommet til Norge fra Hellas og er helt fersk stuepike på Clarion Hotel Trondheim.

– Jeg stod og holdt på med et rom og fikk plutselig en norsk beskjed over walkie talkien, som jeg ikke helt skjønte, starter Dimitra.

Norsken hennes er fortsatt «under arbeid», så svarene tas på engelsk. I dag forstår hun det aller meste som blir sagt, men sånn har det ikke alltid vært akkurat.

– «Levér morgenkåpe til rom XXX», var beskjeden hun fikk. – Ordet morgenkåpe hadde jeg aldri hørt før, men jeg trodde jeg skjønte hva de mente likevel, sier hun og trekker på smilebåndet.

– Det jeg gjorde var at jeg gikk ned og hentet en kopp kaffe. Det var jo tross alt morgen og folk drikker gjerne kaffe om morgenen. Jeg banket så på døren til gjesten og smilte fornøyd, flirer hun videre. – Gjesten så imidlertid ut som et gedigent spørsmålstegn da han åpnet døren og jeg sa «vær så god, her er morgenkåpe med kaffe» forteller hun lett rødmende og på «grorsk».

Gjesten lo heldigvis han også. Historien har etter hvert blitt «en del av hotellinventaret» og den genererer fortsatt store mengder latter. Det er Dimitra bare glad for.

– Å smile og le gir meg energi, smiler hun.

Det er også smilene hun får flest hyggelige tilbakemeldinger om. Det er tydelig at Trondheims-gjestene setter pris på å bli smilt til.

Hotellsjef Trine Egelie har også noen andre godord på lur når hun blir bedt om å beskrive den glade grekeren.

– Hun er oppriktig interessert i å gjøre jobben sin 100 prosent og hjelper gjerne til i andre avdelinger også. Det er fordi hun elsker jobben og hotellet, sier Trine.

Dimitra svarerstrak arm.

– Jeg trives veldig godt her i Norge og jeg elsker Clarion. Det er helt sant! Det er derfor jeg gir 100 prosent, for jeg føler en stolthet av jobbe her.

Dimitra Parlapani

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle