Blir hun Norges første stylist-kokk?

Hvis alle hennes drømmer kunne kombineres ville Fatima Jabai blitt verdens første håndballspillende stylist-kokk.

Dessverre blir det med drømmen. En ryggskade gjør nemlig første del umulig. Men del to og tre er fortsatt fullt gjennomførbar.

– Jeg elsker å være kokkelærling, men jeg har mange drømmer. Egentlig var drømmen min å bli håndballspiller, men en skade i ryggen satte en stopper for det. Så hadde jeg en drøm om å bli stylist, for jeg elsker å jobbe med hår og sånn, men da sa rådgiveren min på skolen at det er ikke så lurt, for det er nesten ikke jobber å få. Den tredje drømmen min er å bli kokk, for jeg elsker å jobb med mat også. Da jeg var liten lagde jeg og mamma gambiske retter hele tiden, og jeg tenkte at det var et spennende yrke. Så nå får jeg testet ut om det er noe jeg vil satse på fremover, sier Fatima.

Du har sikkert skjønt tegninga allerede, bare ved å lese svaret hennes over. Jepp, hun prater som en foss. Og hun ler. Masse.

– Mamma hjalp meg litt i starten, så jeg startet her som oppvasker, så litt som servitør og så stuepike. Det siste der kunne jeg ikke klart, for det var en tung jobb det. Alle ære til mamma, sier hun.

For Fatima er altså datteren til Mama, som er renholder på samme hotell. Vi lar datteren fortsette.

– Det var mye enklere å være servitør. Etter en stund fikk jeg tilbud om å være kokkelærling, eller jeg spurte egentlig kjøkkensjefen da. Heldigvis sa hun ja, smiler den smørblide 18-åringen.

Kan du fortelle oss litt om mammaen din?

– Det er mye å fortelle, ler Fatima. – Mamma er en dame med mye energi. Og hun er veldig høylytt. Men hun er også en dame som er veldig fokusert på det hun gjør. Hun tør følge drømmene sine. Hun er en vidunderlig dame som jeg er veldig glad i. Hun har lyst å drive hotell, og jeg har lyst å være med der i restauranten. Da skal vi gi folk gambiske retter, gløder det fra lærlingen.

Ikke misforstå altså. Fatima elsker arbeidsplassen på Clarion Hotel Tyholmen?

– Tyholmen er et veldig bra sted å jobbe og vi er et godt team her. Folk er ærlige og sier det som det er. Det setter jeg pris på, så jeg trives veldig godt her, avslutter den drømmende 18-åringen med et smil.

Fathima Jabai

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle