– Det gjelder å innfri

Kokk Håkon Widmer brenner for å matche gjestenes forventninger – uansett hvor høye de måtte være.

Håkon er bergenseren som rotet seg over fjellet og ble boende. Forklaringen på det er selvsagt kjærlighet. De siste årene har imidlertid en ny kjærlighet vokst seg sterk.

37-åringen har alltid hatt lidenskap for faget sitt. I takt med stadig flere matpreferanser, krav og ønsker, har kokkens ønske om å tilby gode alternativer blitt sterkere og sterkere.

På et så stort hotell som dette har du vegetarianere, veganere og glutenallergikere, folk som elsker fisk og folk som hater fisk. Alle har sine preferanser, og for meg er det viktig å innfri alles forventninger til hotellmat.

Derfor kan du gjerne si at det jeg brenner litt ekstra for, er å øke standarden på allergivennlig mat og vegetariansk mat. Jeg vil at kvaliteten her skal være like god som på det vi kaller vanlig mat. Den filosofien håper jeg forplanter seg til de andre kokkene, for da kan vi sammen løfte mattilbudet til alle gjestene våre, gløder Widmer.

For en det en ting som er sikkert er det at gjester som er vegetarianere eller glutenallergikere har like store forventninger til maten som «alle andre».

– Så absolutt. Alle hotellgjester har forventninger, så det gjelder å innfri, uansett hvilke preferanser de måtte ha i matveien, fortsetter han.

For å klare å innfri, hjelper det å teste ut nye ting. Det er Widmer glad for at det er muligheter for.

– Har du lyst til å eksperimentere så har vi ganske frie tøyler her. Miljøet på arbeidsplassen er alfa og omega i mine øyne, for du tilbringer ganske mye tid av livet ditt her. Da må du ha en jobb hvor du trives i. Og her har vi det veldig bra, fastslår han.

Håkon Widmer

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle