Vi er som en familie her

Da frokostkokken Haron opplevde sitt livs mareritt, stilte kollegene på Clarion Hotel Ernst opp. Det er han evig takknemlig for.

Afghanske Haron kutter melon med upåklagelig presisjon. Han retter på små detaljer i frokostbufféen og sender varme smil til gjestene. I dag smiler livet tilbake, men slik har det ikke alltid vært. Haron bærer på en historie som inkluderer både flukt, savn og et smertelig tap.

Året er 2003 da Haron kommer til Norge som flyktning. Han drømte om et bedre liv i Storbritannia, men på veien til Europa blir han overbevist om at Norge er stedet å dra til. Han lytter til rådene han får. Som for så mange andre, blir første stoppested Oslo, men han drar raskt videre til Mandal. også her starter . Han fullfører glans får fast på Clarion Hotel Ernst. Han trives godt, integreres raskt og får gode skussmål fra kollegene sine.

Det er imidlertid en viktig brikke som mangler. Kjærligheten.

I tråd med sine skikker og sin kultur drar han derfor tilbake til Afghanistan for å gifte seg. Han er full av fremtidshåp for både sin lærer-kone og seg selv da han returnerer. 26 måneder og to avslåtte søknader om opphold senere, er håp snudd til usikkerhet og fortvilelse. Det skal dessverre bli mørkere.

Haron husker både hva han holdt på med og klokkeslettet, da han i 2012 fikk sitt livs verste telefonsamtale.

– Klokken var kvart over ti da jeg fikk en telefon fra min tante.

Han stopper . Ordene er ikke like enkle å formidle lenger.

Han kunne knapt tro beskjeden han fikk. Var sikker på at det måtte være å feil. Dessverre stemte beskjeden han fikk. Hans kone Mursal hadde omkommet i en tragisk ulykke i hjembyen Kabul.

– Jeg ble helt knust, sier han, tydelig preget.

Haron dro ned for å begrave henne etter muslimsk tradisjon. Det var en fryktelig tung tid, minnes han. I en slik situasjon hjelper det lite med all verdens trøstende ord og støtte, men da han kom tilbake til Kristiansand og jobben på Clarion Hotel Ernst fikk han en overraskelse et hjerte aldri glemmer.

– Jeg fikk utrolig mye støtte fra kollegaene mine og sjefene mine, og da jeg kom tilbake hadde de samlet inn penger for å støtte meg og hjelpe meg.

Penger kan aldri lindre et slikt tap, men at noen bryr seg er uendelig mye verdt.

– Det gjør meg stolt å ha slike kolleger. Jeg vet at skjer det noe, så har jeg folk som holder meg i hånda og hjelper meg opp. Vi er som en familie her, sier Haron takknemlig.

Fortvilelse og sorg har etter hvert snudd til glede og trivsel. Ja, til og med barnelatter. Haron har funnet kjærligheten på nytt. Han har giftet seg med Lina og fått sitt første barn. Det er ikke bare stråler sørlandsperlen.

– Jeg er så lykkelig nå. Jeg har en familie og en jobb jeg elsker. Det gjør meg stolt. Jeg kunne ikke vært mer heldig nå, for jeg har fine mennesker rundt meg hver dag.

haron 

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle