– Mat kan bringe folk sammen

En felles lunsj, med mat fra alle verdenshjørner, fikk de ansatte til å snakke sammen på en helt ny måte.

At mangfold er ikke bare et fancy ord på papiret, men også fullt mulig å utøve, ble så til de grader bevist da kollegene på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport samlet seg til sommeravslutning.

Style supervisor Hilde Berg Hansen jobber ikke med mat. Hun har helt andre oppgaver. Likevel var hun helt overbevist om at en felles lunsj ville være en viktig bidragsyter for å knytte kollegene sine enda tettere sammen. Lite visste hun om hvor rett hun skulle få…

– I år, som alle år, skulle vi ha en sommeravslutning og da fikk jeg en idé om at alle kunne ta med seg en rett de har laget selv, eller som representerer dem som person, eller hjemlandet. Det er jo så mange forskjellige kulturer og språk her på hotellet, men mat er en fellesnevner som binder oss sammen, begynner hun.

Om hun var nervøs for om det skulle funke? Ja, så absolutt.

– Ja, jeg var nervøs for hvordan det skulle gå og om vi kom til å ha nok mat, men hver eneste én hadde med seg noe - og vi var over 40 stykker. Det var mat fra alle kulturer og verdensdeler, og det var utrolig sosialt og gøy, forteller Hilde.

Arrangementet ble også en god del «større» enn hun hadde sett for seg.

Dette beviste at mat kan bringe folk sammen rent fysisk. Men det er en måte å bli bedre kjent med hverandre. Mange fortalte ting som de kanskje ikke hadde turt å si før, og åpnet seg om bakgrunnen sin. Det var en fin opplevelse, sier Hilde.

Hun kan nesten ikke få fullrost arbeidsplassen sin nok.

– Det er en fantastisk arbeidsplass med flotte kolleger. Hos oss er ingen dager er like her og hver eneste dag lærer man noe nytt.

Det var også en del av drømmen da hun fikk jobben i Clarion for rundt åtte år siden.

– Jeg sa da jeg startet her at jeg ønsker å være en del av en husøkonom-avdeling hvor kulturer og forskjeller ikke har noe å si. Jeg er veldig stolt av å kunne si at vi er en avdeling som fungerer selv om det kan være utfordrende med store kulturforskjeller, avslutter hun.

Hilde Berg Hansen

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle