- Jeg har noen av mine beste venner her

Ida Romsøe er bare 26 år, men nesten veteran i Nordic Choice. Allerede som 16-åring begynte eventyret.

Det er noe ved deg, når du blir sjef for Stavangers hotteste hotell i en alder av 26 år. Men så er da heller ikke Ida Romsøe noen dusinvare.

Den unge damen har hotellfag i DNA-et og Energy på hjernen. Og vi begynner med det siste: For så glad er hun i arbeidsplassen at hun praktisk talt aldri går hjem når arbeidsdagen er slutt.

- Hvorfor skulle jeg det? Det er her jeg samler energi, og det er her jeg har vennene mine.

- Vennene dine?

- Ja, de herlige, ansatte vi har her. Og gjestene. Mange av dem er våre venner!

For det er ikke bare personalet som omgås på fritiden. Stadig nye gjester blir med i gjengen. Ida forteller om en fransk geolog som er stamgjest på hotellet:

- Han bl

e raskt en del av oss, og etter hvert inviterte personalet ham med når de skulle ut. Det var både turer på byen og utflukter til for eksempel Prekestolen. Nå er han blitt så glad i både Stavanger og oss, at han vurderer å flytte hit permanent!

Det ligger i kortene at sjefen på Energy ikke er en leder av den gamle skolen. Helt siden før hun ble student, har hun jobbet på hoteller i Nordic Choice. Hun har med andre ord «kjent på» hvordan det er å være ung, ny, på deltid, nattvakt, resepsjonist, stuepike, fast ansatt, servitør og så videre.

- Den innsikten er verdifull for en leder. Samtidig er det så mange flinke folk her på Energy, at jeg kan være mer en hjelper enn sjef.

Og Ida hjelper gjerne til. Her er det lite kontortid og desto mer tilstedeværelse og innsats der det trengs. Og hotellsjefen elsker å yte service. Forleden måtte hun ta i bruk eget NAF-medlemskap for å skaffe veihjelp til et dansk ektepar som ikke fikk fyr på bilen etter utsjekking!

Samtidig er 26-åringen opptatt av detaljer. Halvfabrikata og tilfeldigheter holder ikke på Energy. Et eksempel på det er den flott dekorerte veggen som deler av seksjoner i restauranten.

- Den var hvit i tre år, inntil vi fant den rette dekoratøren. Se, så flott den er blitt!

Ida Romsøe

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle