Yrke: Potet

Marius Stangeland (32) har så mange arbeidsoppgaver på Clarion Energy at han nylig ble tildelt navneskilt med «Potet» bak navnet sitt. Men han får ikke bruke det hele tiden…

Han er høy og mørk, men sabla hyggelig. Og så er han overalt på hotellet.

- Jeg havner fort på fornavn med gjestene. Sånn blir det når vi treffes flere ganger hver dag!

Moderne hotelldrift innebærer en stor grad av spesialisering. De ansatte kan sin jobb til fingerspissene. For Marius’ delvi bruke flertall: Han kan sine jobber inn og ut. Og de andres!

- Jeg begynner i frokosten, og er gjerne til stede også under lunsj og middag. Og så står jeg i resepsjonen om det trengs. Og i baren! Jeg fyller minibarer, åpner tette sluker og skifter lyspærer. Og så er jeg assistent for stuepikene. Reparasjoner? Jaja, det er min jobb!

«Ta en potet! Ta gjerne fire, ta åtte, ta alle», heter det i barnesangen. Poteter som Marius Stangeland er en sjelden vare som enhver hotelldirektør bør «ta» om hun får muligheten.

Når vi treffer Marius, er han i fullt hyre med å lempe konferansebord inn på gjesterommene på Hotel Energy.

Den internasjonale sjakkturneringen Norway Chess er i byen, og hotellet er fylt opp av gjester med navn som Carlsen, Anand og Karjakin. Og du kan jo gjette hva de driver med på rommene? Riktig, de spiller sjakk!

- De små bordene på rommet er for lave, så nå bærer vi inn konferansepulter, sier Marius med et smil, vel vitende om at det er flere titall sjakkgjester på hotellet.

Når alle har fått sitt bord, sjekker Marius skrittelleren:

- 35.000 skritt. Det er ikke så verst før lunsj!

Og dagens dont er langt fra over når arbeidsdagen tar slutt. Når energibunten omsider trekker hjem, er det til et gammelt hus han har kjøpt for å rehabilitere det fra grunnen.

- Du kan det også?

- Ja, og det jeg ikke kan, det lærer jeg jo.

- Det navneskiltet ditt, «Potet», blir stadig mer treffende. Men du får ikke lov å bære det hele tiden?

- Nei, direktøren har lagt ned veto mot å bruke det i matsalen. Der er jo potet en matvare!

Den beslutningen virker fornuftig. Det er nok av gjester som synes Marius er til å spise opp.

Marius Stangeland

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle