Måtte overtales til hotelljobben

«Absolutt ikke», svarte Marius, da han ble spurt om hotellbransjen var noe han ville teste ut. Nå runder han snart tre år på Clarion Hotel Trondheim.

Folk er forskjellige. Så også Clarion-folk. For der noen omtrent krafser på døra for å få jobb, har andre helt andre ønsker. For eksempel Marius Pedersen. Han havnet nemlig høyst motvillig i hotellbransjen.

– Jeg hadde vært sykemeldt en stund, og var i et NAV-prosjekt med mål om å komme meg tilbake i arbeid igjen. Etter en stund ble jeg spurt om jeg ville prøve meg i hotellbransjen, forteller han.

Han var ikke direkte positivt til planen i utgangspunktet.

– Absolutt ikke! Det følte jeg ikke var noe for meg i det hele tatt. Og ikke hadde jeg noe særlig lyst å prøve heller. Men etter litt overtalelser kom jeg ned hit for en samtale med Trine og Adrian og vi fant tonen med en gang. Det var absolutt noe for meg, og siden har jeg vært her, smiler han.

Det har gått snart tre år siden overtalelsesprosessen. Han legger ikke skjul på at enkelte situasjoner har vært utfordrende å takle, men «i sum» er det ingen tvil om at avgjørelsen var riktig.

– Det var litt utfordrende å skulle returnere til arbeidslivet i en bransje jeg hadde så liten kjennskap til og hvor jeg måtte forholde meg til både gjester og mange kolleger. Jeg måtte sette meg i utrolig mange situasjoner jeg normalt sett ikke er superkomfortabel i. Men jeg lærte meg raskt å være komfortabel rundt folk, og det har smittet over i privatlivet også. Ting jeg møter her som kanskje er litt ubehagelig, tar jeg med meg i privatlivet og er tryggere. Så det påvirker hverandre positivt, forteller han ærlig.

En stor del av grunnen til at han trives så godt, er det han kaller Clarion-familien.

– Vi er en stor, åpen og ærlig familie. Alle er seg selv og det er veldig mange forskjellige personligheter her. Og her er det ikke noen maler. Vi som jobber her er like forskjellige som gjestene, både når det gjelder interesser og måten å gjøre jobben på, smiler Marius.

Og motvilligheten for hotellbransjen har for lengst sluppet taket. Han kan til og med føle en slags befrielse når han kommer på jobb.

– Har du hatt en dårlig dag eller en kjip periode på privaten, så legger man fra seg det utenfor døra her. Jeg trer i alle fall inn i en profesjonell rolle som er litt befriende. Det er min trygge sone. Når jeg kommer hit er jeg «arbeids-Marius» og da er det egentlig ingenting jeg ikke klarer. Så jeg vil si det er trygt og godt, sier han.

Nå håper han å få være med å utvikle hotelltilbudet i Trondheim enda et hakk.

– Jeg har hatt noen ideer som jeg håper vi kan gjøre noe med, blant annet utlån av bøker i lobbyen og loungen vår. Kanskje kan vi teste ut noen littertur-events. Det hadde det vært spennende å få jobbet litt mer med, avslutter han.

Marius Pedersen

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle