Ser etter glød

Hotelldirektør Øyvind Alapnes ved Clarion Hotel The Edge i Tromsø digger folk med ambisjoner. Og særlig de som sier de har lyst på jobben hans.

Han både smiler og gapskratter ganske ofte. Sannsynligvis mer enn andre hotelldirektører. Men selv om humøret generelt er fantastisk godt på The Edge, er det også helt bevisst å være en blid direktør.

– Min jobb er å stake ut kursen. Både når det gjelder hvordan vi skal være annerledes, men samtidig sørge for at vi har fornøyde ansatte med på laget. Og jeg er helt sikker på at den utstrålingen gjestene våre skal få oppleve, kommer av at de ansatte er glad i jobben sin. Og det starter med meg. En av mine viktigste oppgaver er derfor å sørge for at de ansatte faktisk har det fint på jobb, sier Alapnes.

Jakten etter gode folk pågår kontinuerlig. Og det er langt fra noen selvfølge eller krav at de kommer fra Tromsø. I skrivende stund er hele 27 nasjonaliteter representert på hotellet.

– Det er mange som tror det byr på store lederutfordringer. Det bruker jeg alltid å vri på, og det mener jeg: Skal man drive et hotell i verdensklasse i Norge, må du ha de beste folkene. Og det er ikke alltid sånn at de finnes i Norge. Men om man finner folk som synes at det å imponere og glede andre mennesker er det viktigste på jord – uansett hvilken bakgrunn de har – så klarer vi å forme de til å bli gode hotellmennesker. Og det har vi klart. Vi har funnet flotte folk fra hele verden. Det viser at har man de samme verdiene og de samme holdningene, så kan man jobbe utrolig godt sammen, uansett hvor man er fra, slår han fast.

Og det er her lidenskap kommer inn i bildet.

– Jeg liker å finne folk med en indre glød, som har et sterkt engasjement og en god motor. Da har jeg et godt menneske jeg kan gjøre noe med. Hva de kan og ikke kan fra før, er ikke så viktig faktisk, fortsetter han.

Talent, vilje og driv kan med andre ord utmerket godt danke ut en velfylt CV.

– The Edge handler om mennesker som har lyst å bidra til noe mer enn en vanlig bedrift. Vi har tatt på oss en rolle om å bety noe i Tromsø by. Vi har et stort engasjement for det som skjer på utsiden av hotellet, i tillegg til at vi gjerne vil ha lokalbefolkningen inn til oss. Vi har lyst å innovere hotellbransjen og tenke nytt, og det er reise alle her har vært med på, forteller direktøren.

Reisen med The Edge har så vidt startet. Alapnes sier han ikke har noen planer om å overlate roret til noen andre, men så var det dette med ambisiøse ansatte da…

– Det er fantastisk artig å være leder for en så ambisiøs gjeng. Alle med ambisjoner står på hver dag og har lyst å påvirke sin egen karriere. Er det noen jeg er litt ekstra glad i, så er det de som mener at det først og fremst er de selv som kan påvirke sine egne karrierer. At det ikke er opp til andre. Og ikke minst de som sikler på min jobb, for de vet jeg kommer til å yte det lille ekstra hver dag, smiler sjefen.

Øyvind Alapnes

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle