– Clarion trormeg!

Da «kokke-Sara» ville finpusse formen foran MasterChef Iran, stilte arbeidsgiveren opp med stipend-hjelp.

Egentlig heter den blide, iranske 32-åringen Mahdieh Bakhtiari, men alle kaller henne Sara. Hun kom til Norge i 2009 og har egentlig vært i Choice-systemet siden. Nå senest på Clarion Hotel & Congress Airport.

Sara er historien om ambisjoner og muligheter. I 2012 var hun ferdig utdannet kokk, men hun har hele tiden hatt et ønske om å fortsette å utvikle og utfordre seg selv. Derfor «kastet hun seg ut i det» og meldte seg på kokkekonkurransen MasteChef Iran i 2016. Den dyktige og blide kokken gikk helt til topps i semifinalen og kvalifiserte seg for finalen noen måneder senere.

Da fikk hun en spesiell mulighet av arbeidsgiveren sin.

– Etter semifinalen hadde jeg lyst å lære enda mer, for å forberede meg til den store finalen. Da søkte jeg, og fikk godkjent, et stipend av Clarion for å gå på kurs. De tror på meg, og det er jeg veldig takknemlig for, sier Sara.

På kursene ved Kulinarisk Akademi i Oslo lærte hun flere nye teknikker og videreutviklet seg som kokk.

– Jeg har lært så mye og jeg føler at jeg har utviklet meg mye, selv om jeg «bare» ble nummer seks i finalen, smiler Sara. Forhåpentligvis like mine min , stråler .

Med andre ord blir det trolig vinn-vinn for begge parter. Sara gleder seg i hvert fall til hver eneste dag på jobb.

– Jeg få muligheten til å prøve noe nytt hver dag, teste spennende oppskrifter og lære enda mer. Her på hotellet er det veldig spennende å bli kjent med folk fra forskjellige kulturer og jeg synes vi samarbeider veldig bra med hverandre, avslutter positive Sara.

Mahdieh Bakhtiari (sara)

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle