– Clarion er de tre M-ene

 

Hun har opplevd Quart-festivalens storhetstid, bedrevet lukeparkeringshjelp og omtaler seg selv som kronisk pratesjuk. Møt selger Stine Marthinsen. 

Stine trenger egentlig ikke noen spørsmål for å fortelle.

– Jeg er opprinnelig fra Narvik, så du kan kalle meg klimaflyktning. Jeg flyttet egentlig hit for å studere, men vandret inn hit etter at det første stipendet tok slutt, ler hun.

Det var i 2002 hun fikk jobb som ryddehjelp i nattklubben.
 

– Det var rett og slett utrolig spennende og siden har jeg vært her.

Med andre ord har hun fått med seg både Quart-festivalens storhetstid og andre ting som ikke egner seg på trykk... Det som derimot egner seg, er beskrivelsen på hvordan det er å jobbe i Clarion.

– Jobben her er en unik mulighet til å utrette noe. Dette hotellet er snart 160 år gammelt, og har så utrolig mye historie og sjel. Det fanger deg og tar tak i deg. Ja, meg i hvert fall, begynner hun. Hun er langt fra ferdig.


– Jeg tror gjestene trives så godt her på grunn av den personlige servicen vi gir. Ikke bare tilbyr vi et rom, men en opplevelse. Vi byr på oss selv og strekker oss langt for å huske hvem de er og hva de liker mellom hvert besøk. 


Og det er ikke bare noe hun sier. Stine strekker seg nemlig lenger enn det som kan forventes. Blant annet om gjester trenger hjelp til å parkere.

 

– Ja, det stemmer, ler hun. – Det var en 17. mai jeg la merke til en eldre dame som ikke klarte å parkere utenfor her. Jeg fikk så vondt av henne, så jeg spurte henne om jeg skulle hjelpe til. Det takket hun ja til. Da jeg senere også fikset et hyggelig bord til henne i restauranten, sa hun til meg at hun ikke visste om hun skulle gi meg blomster, eller ta meg med hjem. Sånt varmer. Det var jo så lite, men hun ble så glad, forteller hun ydmykt.


Stine prater på inn- og utpust. Det er hun smertelig klar over selv også.


– Min beste egenskap er kanskje også den verste. Jeg født pratesjuk, så jeg kan fortelle deg alt om dette huset, hvorfor sofaen står der den står, hva den vannkaraffelen der kostet og så videre. Men jeg kan også glemme å lytte til hva du har å si, bedyrer hun.


Prate gjør hun også når vi ber henne beskrive Clarion med tre ord.


– For meg er Clarion magisk, morsomt og litt merkelig. Morsomt fordi alle arbeidsdager er unike.
Magisk på grunn av sanseinntrykket det gir deg å komme inn her, luktene, musikken, det pulserende livet. Men det er jo litt merkelig. Vi får lov til å være litt merkelige, ja vi oppfordres nesten til å være litt merkelige. Det må jeg si at jeg liker. Det passer i alle fall meg perfekt, gliser hun.

Stine Marthinsen

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle