– Jeg savner pulsen

De måtte faktisk rive hotellet, for at altmuligmannen Sturla Johannesson skulle få nye arbeidsoppgaver…

Du har de som bytter jobb rundt hvert tredje år. Kanskje til og med oftere. Du vet, de som alltid er på jakt etter grønnere gress.

Og så har du Sturla Johannesson. Han fant åpenbart det grønneste gresset på første forsøk. I 22 år har han i alle fall hatt samme arbeidsplass, tidligere kjent som Royal Christiania. Ja, de måtte faktisk rive hele hotellet for at han skulle finne på noe annet…

Påstanden over er selvsagt skrevet med en romslig porsjon glimt i øyet. Men det som er fakta, er at nevnte Johannesson har jobbet ved gamle Royal Christiania i 22 år. Kanskje er det de imponerende antall årene på samme sted som gjør at ansvarsområdene også er mange.

– Ja, jeg er altså Sturla og er vaktmester, brannvernleder og hovedverneombud, sier han med myndig røst.

Det er nesten ingen overdrivelse å si at han kjente hver centimeter på det gamle hotellet, men han gleder seg likevel som en unge til nye utfordringer.

– Jeg er langt fra lei! Det nye hotellet blir jo et helt nytt produkt, sinnssykt mye større og med flere gjester og kolleger. Så det blir nok en enda mer travel hverdag, sier Johannesson, med trykk på ordet «enda».

Det er hotellpulsen han savner mest, nå som han ikke har noe hotell å passe på.

– Jeg savner livet på arbeidsplassen. Et pulserende liv med både gjester og ansatte, sier ringreven.

For ham er Clarion ensbetydende med kvalitet, men det er først og fremst variasjonen som er årsaken til at han har blitt her så lenge.

– Man får jo et eierskap til hotellet etter hvert, klart det. Jeg har vært heldig og hatt forskjellige stillinger med mye variasjon. Det at jeg jobber med så ulike ting hele tiden gjør også at jeg trives ekstra godt. Jeg liker i alle fall å ha mange jern i ilden, sier stayeren.

Sturla Johannesson

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle