Janteloven virker ikke her

Etter fire år som fiskelosser, sa kroppen til Torgrim Sollid stopp. Redningen ble det han nå kaller verdens beste arbeidsplass.

Han forsøkte både ro og opptrening i kampen for å komme seg tilbake til kaia. Etter ganske nøyaktig et år som sykemeldt kom forslaget: Du skulle ikke bare teste ut servicebransjen da?

– Da er det kun The Edge jeg er interessert i, var det klokkeklare svaret hans.

Salgssjef Torgrim er selve personifiseringen av å gripe sjansen når man har den. Han startet forsiktig som resepsjonist, fortsatte som konferansevert og «kastet mer eller mindre inn en søknad» da hotellet trengte ny salgssjef.

– Det hørtes jo veldig gøy ut, men jeg hadde absolutt null erfaring med salg. Jeg ante ikke hva de holdt på med, men jeg kastet da inn en søknad, ler han.

Han hadde tross alt ingenting å tape. Da han ble kalt inn til førstegangsintervju tenkte han at «nå er de bare høflige med meg». Men han avanserte til runde to, så til runde tre.

– Ja, noe riktig må jeg vel ha gjort, for her er jeg, sier Torgrim spøkefullt.

Han har faktisk spurt hva «det riktige var». Svaret fra direktør Øyvind Alapnes var klokkeklart.

– Jeg kan lære deg å selge, men personlighet er det vanskelig å gjøre noe med.

Og det er fortsatt de personlige egenskapene han har mest bruk for i sitt daglige virke.

– Jeg tror min fremste egenskap må være at jeg fort kommer på bølgelengde med folk. Og når jeg selger, så selger jeg et produkt jeg oppriktig tror vil gagne både meg og deg. Jeg kunne ikke solgt sand i Sahara for å si det sånn. Det er ikke meg.

Uttrykket «å glede seg til hver dag på jobb» er en floskel av dimensjoner, men det er likevel en sannhet.

– Det er en genuin glede å komme hit på jobb. Mye av det skyldes de jeg jobber med. De er utrolig bra. Altså, man har jo tunge dager nå også, men så møter man folkene her og da er det lett å smile igjen, roser salgssjefen.

Selv om Torgrim har avansert i rekordfart, har han ambisjoner om å fortsette klatringen.

– Jeg ble spurt om hva ambisjonene mine var på det siste intervjuet, og da kikket jeg bort på Øyvind og sa «jobben din». Det er kanskje flåsete sagt og ikke nødvendigvis ment helt bokstavelig heller, men at jeg har ambisjoner innenfor konsernet her, det er det ingen tvil om. Noe av det jeg liker best her er at det er lov å være litt tøff i trynet. Janteloven virker ikke her. Ambisjoner blir ikke skutt ned, de blir heiet frem, smiler han.

Torgrim Sollid

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle