En Stråhle i resepsjonen

Ulrika Stråhle (25) har opplevd det meste bak skranken på Clarion Stavanger. Her har hun både holdt liv i døende gjester og blitt fridd til av ukjente menn.

- Det hyggeligste jeg har hørt fra en gjest, var han som sa: «Jeg har aldri fått så bra service på noe hotell, noensinne. Og jeg har bodd på over 250 hoteller».

- Da ble jeg glad, sier Ulrika Stråhle, resepsjonsmanager på Clarion Hotel Stavanger.

Hun er glad nå også. Og vi mistenker henne for å være glad mer eller mindre hele tiden. Det er få som bærer sitt navn så til de grader med rette som Frøken Stråhle.

- Jeg elsker jobben min, og da kommer resten av seg selv, smiler hun beskjedent.

Den svenske jenta med Kapp Verde-blod i årene, har opplevd mye i sin karriere i resepsjonen. Særlig nattvaktene kan være interessante. En gang ble hun fridd til, mannen gikk ned på kne og det hele.

En annen gang var det en kvinne som kastet alle klærne og nektet å kle på seg før hun fikk nøkkelkort. En fortvilet (men garantert blid) Ulrika fant henne ikke i bookingsystemet – det viste seg at den standhaftige damen hørte til på et annet hotell…

- Ingen dag er lik i resepsjonen, ler vår dame. Hun er kjent for å strekke seg langt for at gjestene skal ha det bra.

Ved flere anledninger har Ulrika sittet sykevakt på rommene. Hun liker godt å overraske medtatte gjester med for eksempel en varm suppe eller annen mat og drikke som kan gjøre godt.

- Det er klart vi må vise omsorg for gjestene. De bor jo hos oss!

En gang fulgte hun en svært dårlig dame på apoteket. Hun kunne bare portugisisk, og selv om Ulrika behersker språket, kom hun til kort når det gjeldt symptomer, medisiner og så videre.

- Jeg ringte mamma på Kapp Verde, og hun oversatte mellom vår gjest og apotekeren!

Ulrika kom til Stavanger og Clarion for fem år siden. Nå er hun sjefen for elleve etter hennes utsagn «helt ulike» mennesker i resepsjonen. Her er alle gode forbilder for hverandre, og lidenskapen for service er mildt sagt tydelig.

- Dette er min familie! sier Ulrika .

Ulrika Stråhle

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle