– Han er verdens beste!

Slik beskriver kollegene frokostkokk Yosief Bahta.

Den glade frokostkokken på Clarion Hotel Admiral blir enda gladere når han får snakke om yrket sitt og kollegene sine. Glem stekespade og visp. Smilet er hans viktigste redskap.

– Det er viktig å møte gjestene på en hyggelig og skikkelig måte. Vi er jo gjerne det første de møter om morgenen og da kan vi gi de en god start på dagen, sier Yosif.

Hver morgen møter han et titalls, eller kanskje til og med et hundretalls, mennesker. Slikt blir man en god .

– Jeg liker å hilse på hver enkelt gjest og se de i øynene. Da er også det lett å vite om man skal holde litt avstand, eller om man kan snakke litt mer med de og gi de «det lille ekstra», røper frokostkokken.

For Yosief er målet å gi gjestene en «hjemmefølelse». Og akkurat det er kanskje ikke så vanskelig når han beskriver kollegene sine som familie.

– Jeg får en positiv følelse når jeg går inn dørene til jobb og jeg får masse energi av å være her. Det er nesten som jeg føler at jeg ikke jobber, og når jeg ikke jobber, så savner jeg kollegaene mine. Det er helt sant. her, det er bare folk her, forteller .

Og gleden er åpenbart gjensidig. På vei gjennom kjøkkenet spør vi en kollega om hvordan Yosif er. Svaret kan ikke misforstås:

– Verdens beste!

Bedre skussmål er det ikke mulig å få.

Frokostkokken er utrolig takknemlig for sjansen han fikk. Han kom inn Clarion en , å ha rømt Eritrea 2006. Rundt tre år senere endte flukten i Norge.

– Jeg fikk min første jobb i 2009, rett etter at jeg kom til Norge. Og jeg føler at dette er en utrolig stor sjanse for meg, særlig siden jeg ikke hadde jobbet med mat før, sier han.

Etter rundt åtte år i hotellbransjen tør han å drømme stort.

– Selvsagt har jeg drømmer. Håpet er å gå videre i kokkeyrket og kanskje en dag bli kjøkkensjef, smiler han.

Yosief Bahta

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle